back

Всебічна допомога для вимушених переселенців

17-07-2014 | 10:00

Роботу Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та АР Крим було обговорено на всеукраїнській селекторній нараді, яка 16 липня пройшла під керівництвом Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.

Від Чернігівської області у нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, Управління ДСНС України, Державної міграційної служби та головного управління Пенсійного фонду України в області.

Як зазначалось, на даний час у різні регіони країни переселилось близько 41 тисяч осіб, з яких 14 тисяч дітей та 5 тисяч осіб похилого віку. Щоденно кількість переміщених громадян збільшується майже на 1,1 тисяч осіб. Найбільше люди бажають виїхати до м. Києва та Львівської, Харківської і Дніпропетровської областей. Найменший потік переміщених всередині країни осіб спостерігається до Чернігівської, Волинської та Закарпатської областей.

Для прийому внутрішніх переселенців різними відомствами підготовлено 4915 об’єктів, де може бути розміщено 50 тисяч осіб. На сьогодні в закладах охорони здоров’я вже розміщено понад 15,7 тисяч громадян.

Волонтерськими організаціями розроблено «Дорожню карту для переселенців», в якій дається роз’яснення щодо поведінки в зоні АТО, вказані адреси та телефони пунктів по наданню допомоги і консультацій з отримання документів, харчування, медичної допомоги, працевлаштування тощо.

Слід зазначити, що до структурних підрозділів Чернігівської обласної державної адміністрації та територіальних органів центральних органів виконавчої влади звернулось та отримали консультативну допомогу 1178 осіб або 617 сімей. Із них 409 осіб з тимчасово окупованої території та 769 осіб з районів проведення антитерористичної операції.

Підрозділами Управління Державної Служби надзвичайних ситуацій в області відпрацьоване питання щодо організації зустрічі та супроводу до місця тимчасового проживання осіб, які вимушено переміщаються із зони АТО.

На сьогодні в області зарезервовано майже 2 тисячі місць для переселенців.

Через місцеві засоби масової інформації проводиться роз’яснювальна робота щодо отримання всіх видів державної соціальної підтримки. Діють телефони «гарячих лінії». Налагоджено роботу з громадськими організаціями, приватними підприємцями. Свою допомогу пропонують і місцеві жителі, які надають тимчасове житло та матеріальну підтримку, громадянам, які вимушені переїжджати із зони проведення воєнних дій.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації