back

Більшість небезпечних подій – результат людської легковажності

17-07-2014 | 09:52

Протягом червня на території області було зареєстровано 1 надзвичайну ситуацію та 169 небезпечних подій, внаслідок яких загинуло 24 особи, а постраждала – 101.

Характерно, що при меншій, порівняно з минулорічною, кількості небезпечних ситуацій, число постраждалих зросло на 21,7 %.

На шляхах області сталася 61 дорожньо–транспортна пригода, що на 2 менше, ніж минулоріч. Найчастіше вони відбуваються на ділянках із значним транспортним рухом.

Мали місце й інші небезпечні події. Зокрема, внаслідок порушення правил пожежної безпеки виникли 74 побутові пожежі, під час яких постраждала одна особа. Одна людина травмована товарним потягом на залізничній станції «Носівка».

Відголосом Другої Світової війни стало виявлення боєприпасів тих часів загальною кількістю 148 одиниць. Найбільше, 140 одиниць, знайдено у Прилуцькому районі.

Влітку до ряду небезпечних подій природного характеру додається загоряння настилу на ґрунтах. Уже зареєстровано 11 випадків загоряння сухої трави та сміття на відкритій території. За сприятливих погодних умов та не без допомоги людей спалахувала територія лісу.

Водойми області забрали життя 13 людей. Та варто зауважити, що більшість небезпечних подій стається через недбальство і легковажність самих же постраждалих.


За повідомленням Департаменту з питань цивільного
захисту та оборонної роботи облдержадміністрації