back

Кращі юні історики та краєзнавці відпочивають в обласній літній школі на Чернігівщині

16-07-2014 | 16:50

16 липня у таборі «Юний турист» відбулось урочисте відкриття другої зміни історико-краєзнавчого профілю обласної літньої школи для обдарованої та талановитої молоді Чернігівщини.

Привітати юних інтелектуалів зі стартом відпочинку завітали заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман, в.о. начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та директор позашкільного навчального закладу «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» Петро Степовик.

Почесне право відкрити другу зміну обласної літньої школи та привітати майбутню інтелектуальну еліту Чернігівщини було надано Сергію Журману. Звертаючись до талановитих школярів області, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації зазначив: «Я глибоко переконаний, що час, проведений у стінах літньої школи, вам дуже сподобається, дозволить відновити свої сили, отримати нові корисні знання та знайти нових друзів. А приємні спогади про відпочинок у літній школі залишаться з вами на довгі роки».

Сергій Журман також закликав учнів до майбутніх перемог в інтелектуальних змаганнях найвищого рівня, що дасть їм можливість і наступного року потрапити в літню школу на відпочинок.

Під час святкового концерту вихованці циркової студії «Скоморохи», школи співу «Камертон» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва подарували всім учасникам яскраві творчі виступи.

Справжньою несподіванкою свята стало зарахування почесних гостей свята до загонів табору та вручення їм символічних подарунків на згадку про візит до літньої школи.

Крім святкової програми на всіх учасників урочистого відкриття чекав «Калейдоскоп талантів» - серія майстер-класів, під час яких вихованці літньої школи презентували власні музичні, літературні та образотворчі вміння, демонстрували мистецтво квілінгу та оригамі.

Загалом, для 40 найрозумніших істориків і краєзнавців з усіх куточків області протягом 20 днів буде проведено ряд лекцій, практичних занять, презентацій, лабораторних робіт, під час яких молодь буде досліджувати історичне минуле, самобутні традиції та звичаї Чернігівщини.

А допомагати дітям отримати корисні знання будуть провідні науковці та педагогічні працівники Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського, Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського та позашкільних навчальних закладів області.

Для дітей також буде організовано цікаве та змістовне дозвілля. На школярів чекають цікаві інтелектуальні ігри, різноманітні квести, розважальні марафони, творчі конкурси, спортивні змагання, а також зустрічі з цікавими людьми та пізнавальні екскурсії.

А вже завтра на талановиту молодь чекає ще один сюрприз, адже вони візьмуть участь у найпопулярнішій грі всіх розумників і розумниць Чернігівщини – «Віват, інтелект!».



За інформацією
Управління освіти і науки облдержадміністрації