back

1 вересня у Чернігівському державному технологічному університеті

01-09-2010 | 14:47

З початком нового навчального року професорсько-викладацький склад та студентів Чернігівського державного технологічного університету привітав заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

У вітальному слові він, зокрема, наголосив на невідворотності змін у державі, і не лише у політичному, економічному та соціальному аспекті, але й у ставленні до освіти як до одного із стратегічних напрямків розвитку країни.

«Будуємо нову країну. Нещодавно Президент України Віктор Янукович на засіданні Громадської ради зазначив: «Загальновідомим є безпосередній зв'язок між конкурентоспроможністю економіки й освітою. Якщо в недавньому минулому Україна славилася своїм інженерно-технічним потенціалом, спеціалізуючись на високотехнологічному машинобудуванні, приладобудуванні, то тепер нашими основними експортними шлягерами є напівсировині та сировинні товари – вироби металургії та зерно. Куди поділася наша продукція з високою часткою доданої вартості? На це питання існує проста відповідь: нам не вистачає високих технологій, які можна робити тільки на основі науки і технологій» Все це стосується безпосередньо вашого навчального закладу. Освічені й кваліфіковані кадри – це основні багатства і перспективи України», - підкреслив Віктор Тканко.

Він також вручив Почесні грамоти та подяки обласної державної адміністрації ректору, викладачам та студентам університету.

Прес-служба облдержадміністрації