back

Соціальні гарантії селянам

16-07-2014 | 11:58

Середньомісячна зарплата штатного працівника в сільському господарстві Чернігівщини за січень-травень поточного року склала 2204 гривні. Вона перевищила відповідний показник минулого року на більше ніж 250 гривень. Разом з тим зріс і рівень зайнятості сільського населення, який сьогодні становить понад 90% людей працездатного віку. Така тенденція дає підстави сподіватися на поліпшення реального рівня життя трудівників села.

Ще одне джерело доходів селян —плата за оренду земельних паїв. ЇЇ зростання з 4,3 до 4,5% від нормативної грошової оцінки землі дозволить власникам паїв додатково отримати понад 28 мільйонів гривень.

Виконавча влада області постійно працює і над покращенням показників соціального розвитку галузі. Передовсім — створюючи сприятливі умови для роботи ефективних інвесторів, які не лише дають роботу, а й розбудовують інфраструктуру на селі. В її розвиток агробізнесом області вже вкладено 7,3 мільйона гривень. Це будівництво й утримання доріг, надання матеріальної допомоги закладам медицини, освіти і культури, розв’язання інших проблем сільської громади. Адже від цього прямо залежить і демографічна ситуація, і соціально-економічний розвиток території.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації