back

Впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР

15-07-2014 | 12:37

14 липня за ініціативи Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та за підтримки Проекту USAID АгроІнвест відбувся семінар на тему: «Впровадження систем безпечності харчових продуктів, заснованих на принципах ХАССП (англ. НАССР) на малих та середніх підприємствах з зберігання, обробки і переробки сировини та продуктів харчування».

Відкриваючи тренінг, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Римма Олексенко наголосила на важливості даного заходу, адже впровадження ХАССП забезпечує конкурентноздатність підприємства і допомагає підприємцям зробити їхній бізнес більш успішним.

В ході семінару експерт проекту АгроІнвест з питань ХАССП Юрій Оглашенний вів розмову про впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованих на принципах ХАССП на малих і середніх підприємствах, її ефективність, переваги та економічний ефект.

Система ХАССП є єдиною системою управління безпечністю харчової продукції, яка довела свою ефективність і прийнята міжнародними організаціями.

ХАССП — це потужна система, що може застосовуватися до великого спектру простих і складних операцій. Вона використовується для забезпечення безпечності харчових продуктів протягом усього ланцюга виробництва і реалізації харчового продукту.

Учасники заходу, а це – виробники та переробники сільськогосподарської продукції, представники збутових організацій, активно спілкувалися з даного питання, що свідчить про зацікавленість чернігівського виробника стати на один щабель вище у системі виробництва якісної, безпечної, конкурентоспроможної продукції та вийти на міжнародні ринки.



Прес-служба Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації