back

Чернігівщина продовжує приймати переселенців з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

14-07-2014 | 16:50

14 липня під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Костянтина Лубенцова відбулась нарада щодо реалізації заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в Чернігівську область.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Управління служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

За повідомленням директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олега Русіна, за допомогою в різні інстанції звернулося 234 сім’ї переселенців з Автономної республіки Крим, всього 408 осіб. З них 395 осіб отримали всебічну допомогу з розселення, відновлення втрачених документів, отримання соціальних виплат, працевлаштування, лікування, влаштування дітей до дитячих садків та шкіл.

На Чернігівщині тимчасово також проживає 340 сімей з Донецької та Луганської областей, що налічують 611 осіб. 570 з них вже отримали необхідну соціальну допомогу.

Основними опорними пунктами для переселенців на території області є заклади освіти, в яких на даний час можливо розмістити близько 1500 осіб. Однак, з початком навчального року кількість вільних місць скоротиться до 450-ти. У той же час багато пропозицій з прийому переселенців надходить від власників приватного сектору.

На завершення наради її учасники висловилися за необхідність розробки механізму компенсації з боку держави за час проживання в гуртожитках. Як було зазначено, на сьогодні, середня вартість проживання однієї особи становить близько 100 грн. Орієнтовно для наявної кількості осіб на це потрібно майже 1,8 млн грн. А при максимальному заповненні всіх існуючих місць у гуртожитках загальні витрати до кінця року можуть сягнути 8 мільйонів гривень.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації