back

Гончаренки повернулися до Слов’янська

14-07-2014 | 11:40

Декілька тижнів тому сім’я Гончаренків, тікаючи від бойових дій у Слов’янську, вирішила їхати до близької родички у Білорусь. Нотаріальні контори в місті не працювали, тож Анна Миколаївна не змогла належно оформити документи на виїзд двох своїх неповнолітніх дітей. На кордоні родину зняли з потяга і привезли до Чернігова.

Втікачі ніяк не могли оговтатися від подій, пережитих у рідному Слов’янську. Бабуся, Валентина Олександрівна, розповідала: «Ми залишилися відрізаними від світу: світла і води нема, магазини не працюють, гроші майже закінчилися. Та останньою краплею стало те, що за вікнами все частіше лунали постріли і вибухи, летіли осколки».

Опинившись у Чернігові, родина знайшла тимчасовий прихисток у одному з гуртожитків. Посприяв цьому Сергій Болдирев, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

— Історія Гончаренків зачепила за живе усіх співробітників нашого Департаменту. Одноголосно вирішили перерахувати свій одноденний заробіток цій сім’ї, — розповів Сергій Михайлович. — Ми стараємося допомогти усім переселенцям, які до нас звернулися. Поселяємо їх у гуртожитки, забезпечуємо речами першої необхідності, відправляємо дітей до літніх таборів відпочинку. Тим, хто вирішив назавжди залишитися у Чернігові, допомагаємо знайти роботу.

Своє шістнадцятиріччя Едуарду Гончаренку довелося відзначати у нашому обласному центрі. Вітаючи хлопця з днем народження, Сергій Болдирев побажав йому мирного неба та запросив повертатися на Чернігівщину вже туристом. Департамент інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю облдержадміністрації презентував гостям дитячу та краєзнавчу літературу.

За час перебування у Чернігові, Гончаренки відвідали його визначні місця. Також гості відзначили чистоту нашого міста. Вони запевнили, що завжди пам’ятатимуть про чуйність та відкритість чернігівців.

Зараз родина повертається до нормального життя у рідному Слов’янську.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА