back

Голова облдержадміністрації: Повні та своєчасні розрахунки за використані енергоносії – під жорсткий контроль керівництва на місцях

14-07-2014 | 16:08

Персональну відповідальність за стан розрахунків за спожиті енергоносії несуть безпосередньо керівники районів і міст. Саме від них залежить, як область розпочне опалювальний сезон 2013-2014, наголошує голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

Під час нещодавньої наради з головами райдержадміністрації та міськими головами Володимир Івашко підкреслив, що одне з головних завдань влади на місцях – посилити роботу щодо підвищення рівня розрахунків за спожиті енергоносії, взяти під особистий контроль споживання природного газу в межах доведених лімітів та вжити заходів щодо переведення котелень на альтернативні види палива. Виконання цих заходів дозволять без втрат увійти у новий опалювальний сезон.

– Ми цьому питанню приділяли достатньо уваги, але видно, що до деяких споживачів в окремих районах наші заклики або не доходять, або вони вважають, що це другорядна справа, - зауважує очільник області.

Так, нині за спожиту електроенергію розрахувалися лише 14 районів та місто Ніжин. Особливо низький рівень розрахунків та значну заборгованість мають установи, що фінансуються з бюджетів міст Чернігова та Прилуки.

7 районів та місто Прилуки мають найбільші з-поміж інших борги за теплову енергію.

Серед найбільших боржників за використаний природний газ залишаються установи Козелецького, Ніжинського, Ріпкинського та Чернігівського районів.

– Вимагаю повні та своєчасні розрахунки за використані енергоносії взяти під жорсткий контроль керівництва на місцях і ні в якому разі не послаблювати цю роботу. Безперебійна подача тепла в оселі, лікарні, школи та дитячі садки – ось той основний критерій, за яким люди оцінюватимуть роботу голів райдержадміністрацій та міських голів. По закінченню термінів, відведених за погашення боргів, керівників-боржників буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Громада не повинна страждати від бездіяльності керівництва на місцях, - підкреслює голова облдержадміністрації.


Прес-служба облдержадміністрації