back

Інформаційно-просвітницький захід для молоді відбувся в Чернігові

11-11-2010 | 15:07

11 листопада заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь в інформаційно-просвітницькому заході для випускників шкіл та молоді міста, який відбувся в приміщенні Експоцентру Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

Ініціатори його проведення – обласний та міський центри зайнятості – мали на меті допомогти молодим людям зорієнтуватися у виборі професії та ознайомити їх з умовами вступу до навчальних закладів, базою вакансій на ринку праці, а також об’єднати зусилля представників влади, соціальних партнерів у вирішенні проблем працевлаштування молоді.

У рамках заходу відбулися: ярмарок професій для випускників загальноосвітніх шкіл, ярмарок вакансій для молоді, засідання «круглого столу» з представниками навчальних закладів та роботодавцями.

Відвідувачі мали змогу отримати інформацію про ситуацію на ринку праці, професії та спеціальності, які користуються попитом, послуги служби зайнятості, дізнатися про новітні технології пошуку роботи за допомогою Інтернету та інтерактивної телефонної системи державної служби зайнятості тощо. Їм також була надана можливість безпосередньо поспілкуватися з представниками навчальних закладів, роботодавцями, фахівцями служби зайнятості, центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

До уваги присутніх була представлена виставка малюнків дітей молодшого шкільного віку «Професія моєї мрії». На заході себе презентувала чернігівська команда учнівської молоді «ГУДОК», яка представляла область на Всеукраїнському профорієнтаційному змагально-мотиваційному заході державної служби зайнятості «ПОУМУ». Всі учасники команди отримали подяки, а переможці обласного конкурсу малюнків – подарунки служби зайнятості, які вручила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка.


Довідка:

Ринок праці у посткризовий період розвитку економіки характеризується зменшенням попиту на робочу силу при посиленні вимог роботодавців до претендентів на робочі місця.

Станом на 1 листопада 2010 року на підприємствах та в організаціях м.Чернігова налічувалося лише 412 вільних робочих місць (на цю дату рік тому – 542), навантаження на одне вільне робоче місце становило 10 осіб. Для порівняння: ще два роки тому, у докризовий період (станом на 1 червня 2008 р.) в банку даних обласної служби зайнятості налічувалось більше 2 тисяч вакансій, на кожну з яких претендувала 1 особа.

Протягом січня-жовтня 2010 року на обліку в Чернігівському міському центрі зайнятості перебувало та отримувало комплекс соціальних послуг 11375 незайнятих трудовою діяльністю громадян, що на 15,2% менше, ніж за цей період торік. З них 50,6% - молодь до 35 років. M

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 3615 незайнятих громадян. Зокрема, 298 осіб працевлаштовано шляхом надання дотацій роботодавцям, 53 особи – шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності; отримали нові професії та підвищили кваліфікацію 806 осіб; залучено до оплачуваних громадських робіт – 1098 осіб.

Станом на 1 листопада 2010 року на обліку в Чернігівському міському центрі зайнятості, центрах зайнятості області перебувало 3,8 тис. безробітних громадян, що на 18,7% менше, ніж на цю дату торік.

















Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації