back

Запобігти пожежам у період жнив

11-07-2014 | 12:54

Період збирання врожаю характеризується підвищеною пожежною небезпекою. Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність з вогнем у хлібних масивах та поблизу них, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин тощо, можуть призвести до пожежі, перетворюючи золоте зерно на чорний попіл.

Саме тому питання протидії виникненню пожеж у природних екосистемах та шляхи їх вирішення розглянули та обговорили учасники наради, яку 11 липня провів заступник голови обласної державної адміністрації Констянтин Лубенцов.

У заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Савченко, перший заступник Чернігівського обласного лісового та мисливського господарства Юрій Пономаренко, начальник Деснянського басейнового управління водних ресурсів Сергій Нагалюк та в.о. заступника начальника управління ДСНС України у Чернігівській області Євген Киричек.

– Оськільки розпочався період жнив, необхідно звернути окрему увагу на недопущення сьогодні пожеж через спалення стерні та сухостою, – зазначив Констянтин Лубенцов.

Заступник голови облдержадміністрації також підкреслив, що вже побудована у регіоні система протидії виникненню пожеж має продовжувати ефективно працювати у цілодобовому режимі.


Прес-служба
Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації