back

На особистому контролі голови облдержадміністрації

12-08-2010 | 11:08

У зв’язку із смертельними випадками у Ніжинському будинку-інтернаті, де проживають діти з тяжкими ураженнями центральної нервової системи, 11 серпня головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком підписано розпорядження про створення комісії, яка має з’ясувати обставини цих смертельних випадків та організувати відповідні заходи. Очолив комісію заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко. До її складу увійшли керівники відповідних обласних управлінь, представники місцевої влади, медичні фахівці.

Комісія терміново виїхала до місця події та негайно розпочала роботу. Крім членів обласної комісії, у будинку-інтернаті також працює комісія Міністерства охорони здоров’я на чолі із заступником міністра Раїсою Мостовенко.

Ситуація в Ніжинському дитячому будинку-інтернаті перебуває на постійному контролі голови обласної державної адміністрації. Про обстановку в закладі, вжиті заходи та стан здоров'я дітей оперативно доповідають члени обласної комісії.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Ященка, з 7 по 11 серпня поточного року в Ніжинському будинку-інтернаті для людей з тяжкими ураженнями центральної нервової системи померло чотири дитини та один дорослий. На сьогоднішній день всі мешканці закладу оглянуті лікарями, їх стан здоров’я задовільний. Вони знаходяться під постійним наглядом медиків.

Як повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Іван Коробка, на даний час інтернатний заклад і Ніжинська центральна міська лікарня забезпечені медикаментами та всім необхідним для лікування і проведення профілактичних заходів.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації