back

Газ потрібно економити

09-07-2014 | 08:06

На черговому засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу було узгоджено суми заборгованості з різниці у тарифах на теплову енергію (відповідно до постанови КМУ від 29.01.2014 №30) підприємствам комунальної теплоенергетики.

Крім того, під час проведення засідання були розглянуті питання розрахунків за спожиті енергоносії, реалізації в області постанови Кабінету Міністрів «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги», виконання завдань Уряду та Мінрегіону щодо зменшення споживання природного газу.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Петро Головач, область і надалі має скорочувати споживання природного газу. Він нагадав, що 2010 року обсяги спожитого Чернігівщиною газу сягали 283 мільйонів кубометрів, минулоріч вони становили вже 205,9 мільйона, а у 2014-му підприємства області мають використати лише 185,3 мільйона кубометрів газу. При цьому, зауважив директор Департаменту ЖКГ, в облдержадміністрації добре усвідомлюють, що суттєві ресурси економії газу вичерпані.

Такої ж думки дотримуються і керівники теплопостачальних підприємств області, які брали участь у засіданні. Так, генеральний директор ТОВ «ТехНова» Олександр Корчинський розповів, що на підприємстві постійно працюють над питанням економного споживання газу. Якщо у 2010 році «ТехНовою» було використано близько 100 млн. м3, то в планах поточного року цей показник зменшено до 75 мільйонів кубометрів. Подальше суттєве зменшення споживання газу може призвести до порушення технологічних процесів та погіршення якості послуг підприємства.

У зв’язку з цим, зазначалося на засіданні, необхідно продовжити активне запровадження на підприємствах та в установах області енергозберігальних технологій, а також провести детальну інвентаризацію приміщень, що опалюються, щоб не витрачати зайвого.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації