back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко на святі Першого дзвоника

01-09-2010 | 11:30

«Перше вересня для кожного з нас – це перша вчителька, перші друзі, перший колектив і звичайно, «альма матер» - той навчальний заклад, який тобі дав дорогу в життя», - з такими словами голова облдержадміністрації Володимир Хоменко звернувся до педагогічного та учнівського колективу Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів ім. Ю.М.Коцюбинського, розпочинаючи свято Першого дзвоника у цьому закладі.

Він наголосив: обласна влада і надалі робитиме все можливе для того, щоб зробити умови для навчання дітей Чернігівщини (особливо в інтернатних закладах) більш комфортними і затишними, піклуватиметься про те, щоб кожна дитина мала змогу здобути якісну освіту.

«Невипадково наступний рік оголошено Президентом України Віктором Януковичем роком освіти та інформаційних технологій, адже це основна базова складова, яка дає можливість для того, щоб наша держава рухалася вперед і бачила свою перспективу», - підкреслив Володимир Хоменко.

Вітаючи присутніх з новим навчальним роком, голова облдержадміністрації відмітив: в інтернатних закладах знаходяться особливі діти, які потребують і особливої уваги, а отже турбота про створення зручних умов для навчання і відпочинку – першочерговий обов’язок влади та педагогічного колективу. Він подякував педагогам, які в непростих умовах знаходять можливість не лише навчати дітей, а й щоденно віддавати кожному з них частинку своєї душі.

Керівник області побажав вихованцям школи-інтернату максимально використовувати потенціал свого навчального закладу, наполегливо працювати над досягненням поставленої мети і обов'язково досягти здійснення найсміливіших мрій і бажань.

У подарунок від голови обласної адміністрації першокласники отримали ранці, а школа-інтернат - ноутбук.

Відповідно до ініціативи Президента України, за кожним інтернатним закладом закріплено шефів. Вже більш ніж півроку Чернігівською школою-інтернатом опікується управління СБУ в області, яке надає допомогу у покращенні матеріально-технічної бази закладу.

З нагоди свята першокласникам вдалих років навчання, задоволення від спілкування з новими друзями, а старшокласникам – успішного закінчення навчального процесу побажав начальник управління СБУ в Чернігівській області Валерій Кріпак. Він подарував закладу апаратуру та футбольні м’ячі.

Прес-служба облдержадміністрації