back

Чернігівщина надала допомогу 884 жителям Донецької, Луганської областей та АР Крим

08-07-2014 | 14:56

У неспокійний для всієї країни час найбільшої підтримки та допомоги потребують ті, хто опинився в епіцентрі подій. Жителі Донецької, Луганської областей та Криму з відомих причин вимушені шукати прихистку в інших регіонах країни.

Чернігівська область не стала винятком. За інформацією заступника директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Інни Снегерьової, станом на 8 липня 2014 року зареєстровано 298 звернень сімей із Донецької та Луганської областей, 228 родин – з АР Крим, загалом отримали допомогу 884 особи.

Більшість громадян потребує консультацій з приводу отримання чи відновлення соціальних виплат (пенсії та соціальні допомоги), 82 особи — працевлаштування, 130 осіб — лікування, 56 осіб шукають житло, шістьом необхідно поновити втрачені документи. Четверо переселенців вже мають нову роботу, одинадцятьом призначено допомогу по безробіттю.

Дев’ятнадцять малюків з Донбасу та Криму чекають на запрошення до дитячого садочка, а 30 школярів можуть розпочати навчальний рік у освітніх закладах Чернігівщини.

Багато хто з переселенців потребує медичної та психологічної допомоги. Органи соціального захисту населення вживають всіх заходів, необхідних для якнайшвидшої адаптації переселенців до життя у нових умовах.

Загалом же, станом на 8 липня на Чернігівщину приїхала 931 людина з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА