back

Володимир Івашко: Не втратити навіть найменшої частки майбутнього урожаю

07-07-2014 | 15:14

Настала найнапруженіша пора для хліборобів – жнива. Закінчивши пробні обмолоти наприкінці червня, аграрії області набирають обертів, забезпечуючи продовольчу безпеку населення області.

Під урожай поточного року товаровиробниками усіх форм власності посіяно 1150,0 га сільськогосподарських культур, що на 3,1 тис. гектарів більше, ніж торік. У структурі загального посіву зернові культури займають 60,1% (690 тис.га).

Перші намолоти останніх днів свідчать про те, що стартові результати перевершують минулорічні на 1-2 ц/га.

– Це добрий почин, але треба чітко розуміти: наше основне завдання при збиранні нового врожаю – не втрачати ні темпів, ні якості, - наголошує голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

З метою забезпечення оптимальних термінів збирання ранніх зернових Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації вжито організаційні заходи щодо додаткового залучення 228 одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів з інших регіонів.

– За умов стовідсоткового додаткового залучення техніки та за сприятливих погодних умов можна розраховувати на можливість зібрати ранні зернові протягом 14-20 днів. Та ми всі добре розуміємо: не той хліб, що на полі а той, що в коморі. Маємо максимально забезпечити належні умови зберігання зернових культур, щоб ні в якому разі не втратити навіть найменшої частки майбутнього врожаю, - підкреслює очільник області.

Враховуючи середню урожайність за три останні роки, очікуваний валовий збір зернових може перевищити минулорічний. Торік хлібороби Чернігівщини зібрали 3,1 мільйони тонн збіжжя.


Прес-служба облдержадміністрації