back

Найсильніші атлети країни демонстрували свої вміння у Чернігові

07-07-2014 | 09:09

Стало приємною традицією у рамках народного свята Івана Купала проводити спортивні змагання та демонструвати справжню богатирську силу. Цьогорічне святкування не стало винятком. 5-6 липня в Чернігові всьоме відбулися фінальні змагання Всеукраїнського спортивного фестивалю "Козацькі розваги", що зібрали 17 команд із 16 регіонів країни.

- Дуже символічно, що вже всьоме поспіль традиційний всеукраїнський спортивний фестиваль проводиться на нашій священній і гостинній Чернігівській землі. Адже саме на Чернігівщині наші пращури-козаки власним прикладом доводили свою відданість та любов до України. Ми з вами — носії цього величезного спадку і зобов’язані зберегти, а головне, донести ці традиції українського народу, нашого славного козацтва до наступних поколінь, - наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман під час урочистої церемонії відкриття фіналу Всеукраїнського спортивного фестивалю «Козацькі розваги». Він побажав всім здоров’я, фізичного гарту, козацької звитяги, віри й наснаги на шляху утвердження державності та згуртування українського суспільства, а учасникам змагань - успішних стартів і яскравих перемог.

- Проведення таких змагань особливо актуально сьогодні для нашої країни, у такі важки часи. Чоловіча сила та міць, помножені на патріотизм допомагають нам боронити нашу Вітчизну, - підкреслила заступник Чернігівського міського голови Анна Романова.

Найсильніші атлети нашої країни змагалися у різноманітних силових вправах: підняття дерев`яної колоди, підкидання важкого козацького чобота, переніс мішків з сіллю, підняття на висоту каменів, перетягування канату та інших.

Перше місце у змаганнях зайняла команда Львівської області, друге – Харківської, третє – Волинської.

З показовим виступом у змаганнях виступив чернігівський спортсмен, дворазовий чемпіон світу, стронгмен Олександр Пеканов.

У рамках цьогорічного фестивалю відбувся перший етап Кубку України із «Стронгмену».

Головний суддя змагань – Сергій Конюшок, який є чемпіоном світу, багаторазовим чемпіоном та рекордсменом України з пауерліфтингу.

Слід зазначити, що фінал Всеукраїнського спортивного фестивалю "Козацькі розваги", організований Чернігівським обласним центром фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", став ще одним заходом патріотичного спрямування, що пропагує здоровий спосіб життя та є невід`ємною частиною Купальського свята.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА
за інформацією Департаменту сім`ї,
молоді та спорту ОДА