back

“Філармонія — дітям”

07-07-2014 | 08:07

4 липня у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся заключний концерт з циклу “Філармонія — дітям” академічного симфонічного оркестру “Філармонія”. Диригував Андрій Шевчуковський.

У концерті брали участь юні музиканти, лауреати Міжнародних конкурсів Катерина Ващенко, Олександра Марків (скрипка, м. Київ) та Олександр Бегма (фортепіано, м. Київ).

Цього вечора у концертній залі лунала прекрасна і дивовижна музика. Чернігівці та гості міста послухали твір одного з найвизначніших представників німецького романтизму, піаніста, органіста, диригента і громадського діяча Феелікса Мендельсона Концерт для скрипки з оркестром мі мінор, який був написаний у 1844 році видатному скрипалю і педагогу Лейпцизької консерваторії, яку заснував Мендельсон, - Фердинанду Давиду (учню Л. Шпора — видатного німецького скрипаля, диригента та педагога). Загалом концерт складається з трьох частин. Слухачеві ж була представлена I частина твору. До речі, соло скрипки майстерно виконувала зовсім юна скрипалька Катерина Ващенко (11 років).

Велике задоволення отримали присутні у залі від Концерту для скрипки з оркестром Олександра Глазунова, який автор присвятив професору Петербурзької консерваторії Л.С. Ауеру.

Приємні враження подарував слухачам твір Сергія Рахманінова Рапсодія на тему Паганіні, яка належить до зарубіжного періоду життя та творчості композитора і яка надзвичайно популярна, її фрагменти звучать у саундтреках до багатьох голлівудських фільмів.

Шанувальники класичного мистецтва отримали справжню насолоду від музики, що звучала у цей вечір.



За інформацією
Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації