back

Під час відпочинку діти обирають майбутню професію

04-07-2014 | 16:50

Днями фахівці Ніжинського міськрайонного центру зайнятості побували в дитячому оздоровчому закладі «Пролісок» із цікавою програмою, яка у розважальній формі ознайомила відпочиваючих там школярів із серйозними питаннями сфери зайнятості, особливостей вибору професії.

Під час зустрічі понад півсотні дітей віком від 8 до 12 років, поділившись на дві команди, мандрували казковою країною професій. Вони побували на «Літературному бульварі», де ознайомилися з професіями літературних героїв, розгадали кросворд, в якому всі професії закінчувалися на певну літеру. Потім була «Детективна зупинка». На ній дітям потрібно було відгадати ким працює людина. На зупинці «Театральній» дітлахи демонстрували свої акторські здібності – показували певний фах тільки за допомогою жестів.

Участь у рольових іграх, розвиваючі вправи, рухливі ігри, веселі завдання про професії викликали у дітей зацікавленість і бажання пізнавати нове. Самі ж учні із задоволенням розповіли про відомі їм професії та ким працюють їх батьків, поділилися мріями про своє професійне майбутнє. Конкурсів було безліч, але як і в кожній грі, серед граючих завжди є команда-переможець, яка і отримала головний приз. Щоправда, невеличкі подарунки від служби зайнятості отримали всі дітлахи. Але головне, що ця зустріч додала їм багато цікавого про величний світ професій і хорошого настрою!



За інформацією
обласного центру зайнятості