back

Колегія в Ічні

29-07-2010 | 17:15

На розширеному засіданні Колегії Ічнянської райдержадміністрації, яке відбулося 29 липня, розглянуто питання виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету району за підсумками першого півріччя нинішнього року.

У її роботі брав участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, який порушив ряд проблемних питань, що потребують нагального вирішення у сільськогосподарській галузі району. Зокрема, першочерговим завданням для управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, підкреслив Віктор Миколайович, є проведення відповідної роботи з сільсгоспвиробниками із забезпечення господарств висококваліфікованими кадрами, що здатні до прийняття креативних рішень, впровадження та ефективного застосування новітніх техніки та технологій у виробничих процесах.

Ще одне, надзвичайної державної ваги питання – рівень середньої заробітної плати. За цим показником Ічнянщина займає 24 місце серед районів області. У сільськогосподарській галузі 119 мільйонів чистого прибутку і найнижча заробітна плата найманих працівників. У шести підприємсвах вона не дотягує й до тисячі гривень на місяць. Тому зусилля і органів місцевої влади і керівників сільськогосподарських підприємств мають бути спрямовані на подолання цих негативних тенденцій.

Цікавився В. Тканко і баченням керівників району щодо наповнення районного бюджету, у зв’язку з прийняттям нового Податкового Кодексу, яким передбачено зменшення кількості податків. Торкнувся проблем медичної галузі у районі, зокрема підвищення рівня невідкладної медичної допомоги та її наближення до людей, профілактики захворюваності, оздоровлення дітей шкільного віку, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Приділив увагу й підготовці до наступного опалювального сезону підприємств, установ та організацій, що належать до бюджетної сфери.

Та особливий наголос заступника голови облдержадміністрації був на питанні особистої відповідальності посадовців за доручену ділянку роботи та ефективне виконання завдань, які ставить перед органами влади Президент України Віктор Янукович. Увідомлення того, що від їх вирішення залежить розуміння та сприйняття дій влади суспільством, подальша доля реформування економіки країни, має стати головним чинником у результативності, системності та цілеспрямованості.

Галина Ткаченко