back

На засіданні Регіонального комітету з економічних реформ обговорили проект Податкового кодексу України

29-07-2010 | 17:30

Сьогодні в.о. голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання Регіонального комітету з економічних реформ, на якому обговорили проект Податкового кодексу України.

„Винесення на всенародне обговорення проекту Податкового кодексу дає можливість українцям бути причетними до законодавчого процесу, сприяти створенню взаємовигідної системи відносин на рівні держава-підприємець. У результаті спільної роботи зазначений документ повинен створити правову основу для проведення в Україні податкової реформи, передбаченої Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки, результатом реалізації якої стане стійке економічне зростання на інноваційно-інвестиційній основі з одночасним збільшенням сукупних податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів і державних цільових фондів”, - зазначив Станіслав Прокопенко, відриваючи засідання.

Заступник голови Державної податкової адміністрації в області Олександр Зінченко коротко охарактеризував структуру проекту та зміни, які до нього вже внесені. Зокрема, він детально зупинився на розділі, присвяченому адмініструванню податків і зборів.

Під час обговорення підприємці висловили побажання, щоб новий Податковий кодекс був прозорим та простим для використання. Також йшлося про диференційований підхід до платників єдиного податку.

В.о. голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко повідомив учасникам засідання, що 28 липня 2010 року відбулась селекторна нарада керівництва Міністерства фінансів України та Державної податкової адміністрації України з областями, за результатами якої визначено, що 3 серпня 2010 року доопрацьований проект Податкового кодексу буде розміщений на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України та надрукований в газеті «Урядовий кур’єр».

Крім того, Міністерством фінансів України розроблена концепція обговорення проекту Податкового кодексу, якою зокрема передбачене, що в кожній з областей необхідно створити call-центри по збору пропозицій до проекту Податкового кодексу, проводитиметься широка роз’яснювальна робота в друкованих засобах масової інформації, телебаченні, радіо, мережі «Інтернет» тощо.

На Чернігівщині проект Податкового кодексу буде обговорено в усіх районах, містах Ніжин, Прилуки, Чернігів. За результатами цієї роботи будуть напрацьовані та узагальнені пропозиції по внесенню змін до проекту Податкового кодексу.

З 6 по 20 серпня 2010 року будуть проводитись громадські слухання проекту Кодексу на міжрегіональному рівні, а 10 серпня - в м. Києві – з представниками м. Києва, Чернігівської, Київської, Черкаської, Житомирської, Вінницької та Одеської областей.

Міністерство фінансів України планує завершити роботу над проектом Податкового кодексу до 26 серпня 2010 року. Передбачається, що Державний бюджет України на 2011 рік буде складений вже на основі нового кодексу.

Зважаючи на це, Станіслав Прокопенко закликав усіх присутніх активно долучитися до процесу обговорення, щоб напрацьовані спільно пропозиції своєчасно дійшли до Національного комітету з економічних реформ та розробників проекту Кодексу.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації