back

Поєднання роботи влади та соціально відповідального бізнесу – запорука вирішення нагальних проблем сільської місцевості

03-07-2014 | 16:38

На цьому голова обласної державної адміністрації Ворлодимир Івашко наголосив під час перебування з робочою поїздкою у Городнянському районі.

Очільник області ознайомився з роботою СТОВ «Віра», навчально-виховною діяльністю ДНЗ «Ялинка», оглянув соціальні об’єкти села Вихвостів, які підтримуються за допомогою СТОВ «Віра».

Господарство, яке очолює Микола Кондренко, спеціалізується на вирощуванні зернових культур, у тваринництві пріоритети – молочно-м’ясне скотарство.

На СТОВ «Віра» працює 261 працівник, площа орендованих земель становить 5087 га. Асортимент продукції – зернові, молоко, м’ясо ВРХ, борошно.

Значна увага також приділяється розвитку соціальної сфери та інфраструктури села.

За рахунок коштів підприємства побудовано 2 церкви, підвідний газогін до села протяжністю 14 км.

На пільгових умовах забезпечено працівників підприємства житлом.

За рахунок підприємства працівники забезпечуються 3-х разовим харчуванням.

Здійснюється допомога продуктами харчування для учнів місцевої школи та вихованців дитячого садка.

Для навчальних закладів закуплено меблі, спортивний інвентар, канцелярське приладдя, для місцевої церкви – церковний інвентар.

Є, звичайно, і проблемні питання. Село живе і розвивається, туди їдуть молоді сім’ї не лише з України. У дитячому садку «Ялинка», розрахованому на 40 місць, нині перебуває 50 дітей. На черзі – ще 100 дошкільнят.

У с. Розвинівка, де знаходиться ферма СТОВ «Віра», а також проживають діти дошкільного та шкільного віку, відсутнє транспортне сполучення. Протяжність автомобільної дороги Вихвостів-Розвинівка між центрами зазначених сіл становить 6 км. У 2012 році проведено ямковий ремонт дороги. Але здійснити капітальний ремонт 3,5 км цієї дороги на даний час немає можливості через відсутність фінансування.

Ознайомившись з проблемами, голова облдержадміністрації пообіцяв надати необхідну допомогу найближчим часом.

Він також високо оцінив роботу керівника СТОВ «Віра», підкресливши, що дбайливий господар є основою розвитку села.

– Поєднання роботи влади та соціально відповідального бізнесу – запорука вирішення нагальних проблем сільської місцевості. Робота керівника СТОВ «Віра» є прикладом для багатьох керівників підприємств, що працюють на теренах області. Майбутнє Чернігівщини – саме за патріотами свого краю, які з душею ставляться до господарства, до своїх працівників та людей, які живуть у селі, - наголосив Володимир Івашко.


Прес-служба облдержадміністрації