back

Нові технології вже на автодорогах області

03-07-2014 | 13:58

Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування у Чернігівській області складає 7,7 тисяч км. Також нараховується 502 мости та шляхопроводи.

Щорічно потребують ремонту майже 2800 км доріг загального користування. Крім того в 11-ти районах області є потреба влаштування під’їздів з твердим покриттям. Всього – понад 140 км. Такі роботи, орієнтовно, коштуватимуть майже 500 мільйонів гривень. На жаль, дане будівництво не відбувається через відсутність фінансування.

Що стосується цього року, то на експлуатаційне утримання доріг державою виділено понад 102 мільйони гривень.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 року за рахунок кредитних коштів передбачено додаткове виділення 116,4 мільйонів гривень.

Також вже вирішено питання додаткового річного фінансування по експлуатаційному утриманню доріг обсягом 39,7 мільйони гривень.

На під’їзді до Чернігова вже розпочаті аварійні роботи з ліквідації дефектів покриття автодоріг державного значення із застосуванням якісних сучасних технологій по типу «НОТ REMIX». Такий ремонт значно дешевший у порівнянні з традиційними технологіями.



Підготовлено
Департаментом інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА
за повідомленням
Служби автомобільних доріг
у Чернігівській області