back

Володимир Івашко: Усі громадські об`єднання та політичні партії, які є патріотами нашої держави та Чернігівщини, повинні працювати на єдність країни

03-07-2014 | 10:59

Таке переконання голова обласної державної адміністрації висловив під час зустрічі з президією Громадської ради при ОДА.

- Подобається це комусь, чи ні, але сьогодні, зважаючи на ситуацію в країні, ми маємо знаходити компроміс та спільну мову задля стабільної роботи народногосподарського комплексу області.

Так, недоліків достатньо. Економіка знаходиться в надто складній ситуації, але ми маємо виконувати свої зобов’язання перед людьми: допомагати нашим військовим та родинам мобілізованих, виплачувати заробітну плату, ремонтувати дороги, забезпечувати стабільне функціонування усіх галузей економіки.

Але обласна державна адміністрація та інші органи виконавчої влади роблять всі кроки для того, щоб бюджетна сфера Чернігівщини була забезпечена фінансуванням до кінця року, щоб в регіоні був мир та стабільність, щоб політичні амбіції не взяли верх над здоровим глуздом, - наголосив Володимир Івашко.

Згідно з дорученням очільника області, з метою забезпечення врахування громадської думки під час формування та реалізації державної та регіональної політики, відкритості та прозорості діяльності облдержадміністрації, члени Громадської ради мають обов’язково залучатися до складу робочих груп, експертних рад, інших консультативно-дорадчих органів.

Крім того, голови відповідних комітетів Громадської ради неодмінно мають бути включені до складу колегій структурних підрозділів облдержадміністрації та регулярно запрошуватися на засідання.

Відповідно до доручення голови облдержадміністрації найближчим часом буде проведено нараду за участю представників Громадської ради щодо виконання рішення Чернігівської обласної ради від 17 червня 2014 року «Про створення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради».

Зважаючи на резонанс питання пасажирських перевезень з метою усунення ризиків корупції, очільник області доручив директору Департаменту житлово-комунального господарства Петру Головачу опрацювати спільно з Громадською радою при облдержадміністрації пропозиції по удосконаленню процедури конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах та договорів між замовником та перевізником – переможцем.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА