back

Володимир Івашко: «Треба шукати вірні рішення у спільній праці з громадськістю»

02-07-2014 | 15:07

Таку думку очільник області озвучив під час зустрічі з членами Президії Громадської ради при облдержадміністрації.

Розпочинаючи зустріч, він зауважив, що суспільно-політична ситуація на Чернігівщині залишається стабільною без явних проявів сепаратизму, намагання ж окремих сил дестабілізувати ситуацію одразу ж потрапляють у поле зору правоохоронних органів.

Відзначивши плідну діяльність громадських організацій, політичних партій на благо нашої територіальної громади, голова облдержадміністрації відзначив, що ще ефективнішою дана робота була б при тісній взаємодії та порозумінні з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

— Система органів влади ще дуже забюрократизована. Для зміни ситуації потрібна потужна лобістська робота громадських організацій, адже проблем, які треба вирішувати, ще дуже багато. Влада чекає від громадськості зважених та кваліфікованих рекомендацій, наприклад, як це було у питанні створення РЛП «Ялівщина». Ми теж поступово змінюємо стару систему і методи роботи, але для того, щоб були реальні результати цих змін, потрібен певний час, — підкреслив Володимир Івашко.

У свою чергу голова Громадської ради Наталія Проскуріна зауважила, що основною задачею ради є налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади з громадськістю та врахування громадської думки під час формування державної політики.

За її словами, Громадська рада піднімає питання не особистого характеру, а питання суспільно значущі, при вирішенні яких влада повинна враховувати громадську думку.

Стосовно ж РЛП «Ялівщина», то, зважаючи на суспільний резонанс даного питання, Наталія Проскуріна звернулася до Володимира Івашка від імені усієї Громадської ради з проханням взяти під особистий контроль виконання заходів щодо забезпечення розробки проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його комплексів і об’єктів.

Зі свого боку голова облдержадміністрації зазначив, що найефективнішою у цьому напрямку буде спільна робота обласної адміністрації, директора РЛП «Ялівщина» та наглядової ради, яка буде створена.

— При всій повазі до прийнятого рішення повинен бути постійний громадський контроль, — наголосив Володимир Івашко.

Також піднімалося питання створення перешкод для роботи підприємців з боку контролюючих та перевіряючи органів, пасажирських перевезень, земельні та екологічні питання.

Детально розглянувши усі озвучені проблеми, голова облдержадміністрації запевнив, що за підсумками зустрічі підпише відповідне доручення з визначенням відповідальних за вирішення даних питань та строками виконання. У свою чергу, від Громадської ради очільник області чекає конструктивних пропозицій задля позитивних змін. Адже сучасні реалії є викликом не тільки для влади, а й для усього громадянського суспільства.


Прес-служба облдержадміністрації