back

Підписано протокол про створення спільного українсько-білоруського підприємства

28-07-2010 | 11:09

На початку липня в ході робочої поїздки до України віце-прем’єр-міністр Білорусі Володимир Семашко зустрівся з головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменком. За результатами цієї зустрічі була досягнута домовленість про створення в Україні спільного українсько-білоруського підприємства з виробництва пасажирського електротранспорту.

Результатом співпраці на міждержавному рівні, а також реалізацією домовленостей між віце-прем’єр-міністром Білорусі Володимиром Семашком та головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменком стало підписання підсумкового протоколу за наслідками переговорів про наміри створення в Україні спільного українсько-білоруського підприємства з виробництва пасажирського електротранспорту, яке відбулось 27 липня за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Миколи Стрільця та Чернігівського міського голови Олександра Соколова.

Підсумковий протокол підписали директор ВАТ «Белкомунмаш» Володимир Король і голова правління ЗАТ «Чернігівський автозавод» Валерій Купцов.

Спільне підприємство планується створити на матеріально-технічній базі ЗАТ «Чернігівський автозавод», яке входить до складу корпорації «Еталон». Президент корпорації „Еталон” Володимир Бутко також взяв участь у церемонії підписання.

Довідково:

За планами керівників обох підприємств, випуск першого українсько-білоруського тролейбуса повинен відбутися вже наприкінці цього року, максимум – на початку 2011 року. Також очікується, що вартість тролейбуса, виробленого в Чернігові, складатиме близько 150 тис. дол., що на сьогодні дешевше за українські аналоги.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації

Фото Ірини Синельник