back

Учасники молодіжного табору на " Голубих озерах" хочуть, щоб він став традиційним

02-07-2014 | 14:01

Нещодавно свою роботу завершив молодіжно-патріотичний табір "Молодь Чернігівщини за єдину Україну", організований Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації на території комплексу «Голубі озера», що в Ріпкинському районі.

Своїми враженнями від заходів та загальної атмосфери, що панувала у таборі, поділилися його учасники та організатори з представниками ЗМІ під час брифінгу в облдержадміністрації, який відбувся 2 липня.

Як зазначила Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк, ідея проведення табору в Ріпкинському районі виникла через відмову української сторони брати участь у міжнародному молодіжному фестивалі «Дружба», який впродовж майже 40 років проходив у Сеньківці.

— Це мав бути табір вже зовсім іншого формату. А у табір вирішили залучити молодь з усіх районів та міст області. Лейтмотивом табору є саме патріотичне виховання молоді, — додала Оксана Сердюк.

За словами учасників молодіжного табору програма заходів була досить насиченою і включала в себе малювання і експонування фотовиставки, спортивні змагання і військово-патріотичні ігри. А ще — майстер-класи з виготовлення орігамі, глечиків, малювання портретів, народні танці тощо.

— Цьогорічний табір підкорив нас своєю новизною, патріотичним налаштуванням молоді, змістовним дозвіллям та чарівністю природи, — підкреслив представник молодіжного активу Куликівського району Дмитро Грінченко.

— Проведення такого заходу для молоді вкотре доводить, що Україна може існувати самостійною, самобутньою зі своїми традиціями та історією, — наголосила Анастасія Бескровна, ще один учасник табору.

Загалом, табір зібрав 250 учасників. Загальна сума фінансування підготовки та проведення заходу склала близько 120 тис. грн.

У молодіжному таборі також взяли участь і творчі колективи області, зокрема, академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» та вихованці з художньої гімнастики Дитячої юнацької спортивної школи.

Молодь Чернігівщини висловила щиру вдячність керівництву області за проведення такого заходу. Також молоді люди ініціюватимуть щорічний молодіжний табір у такому патріотичному форматі.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації