back

Отримання дозволу на експорт молочної продукції до ЄС

02-07-2014 | 12:41

1 липня на Чернігівщині відкрився трьохденний семінар з питань отримання дозволу на експорт молочної продукції до Європейського Союзу. Семінар розпочав свою роботу в м. Мена у філії «Менський сир» ПП КФ «Прометей», Міжнародний експерт з питань аудиту Продовольчо-ветеринарного бюро Європейської комісії (FVO) провів теоретичну частину, де розглядалися питання порядку схвалення країн-експортерів до Європейського Союзу, проведення їх цільового аудиту, законодавства і вимог ЄС, що застосовуються для молочних продуктів, які експортуються до ЄС тощо.

Наступна частина семінару включає теорію і практику моделювання аудиту Продовольчо-ветеринарного бюро (FVO) на підприємстві-виробнику молока. Базою моделювання аудиту обрано молочно-товарну ферму «Красносільське молоко», Борзнянського району.

План заходів включає в себе коротку характеристику господарства, інспектування ферми з виробництва молока та перегляд документації.

Заключний етап семінару містить в собі моделювання аудинту на підприємстві з переробки молока. Цей етап більш комплексний, адже включає в себе коротку харакреристику підприємства, попередній план роботи, що охоплює виробничий ланцюг (починаючи з вхідної сировини до кінцевих продуктів), відвідування виробничих приміщень підприємства, огляд продукції, запланованої на експорт до ЄС, огляд системи на основі НАССР, вимог, плану відбору зразків та реєстрів їх впровадження, а також вправу з відстеження продуктів на основі зразків, відібраних в ході візиту. Для дослідження обрано філію «Менський сир» ПП КФ «Прометей».

Процедура отримання дозволу на експорт харчових продуктів тваринного походження до країн-членів Європейського Союзу тривала та складається з де-кількох етапів і лише після їх виконання українські підприємства можуть розпочати експорт до ЄС продуктів тваринного походження.


За інформацією
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації