back

Урочиста зустріч в облдержадміністрації

20-08-2010 | 13:00

«Проголошення незалежності України, дев’ятнадцяту річницю якого відзначаємо 24 серпня, має величезне значення для розбудови нашої держави, утвердження демократії, розширення прав та свобод людини, громадянина. Воно підсумовує тисячолітню традицію та багатовікову історію українського державотворення». Саме такими словами голова облдержадміністрації Володимир Хоменко розпочав урочисту зустріч з нагоди Дня незалежності України, яка пройшла в облдержадміністрації за участю заступника голови обласної ради Василя Ковальова та Чернігівського міського голови Олександра Соколова.

«Дев’ятнадцять років незалежності і духовний досвід багатьох поколінь українців переконливо доводять: надійним підґрунтям облаштування успішної країни є – як засвідчив у Посланні до українського народу Президент України Віктор Янукович – утвердження громадянського суспільства, що дозволить реалізувати курс реформ як справу усього народу, як справу кожного громадянина», - наголосив Володимир Хоменко.

Керівник області зазначив, що для реалізації цих завдань потрібні спільні рішення влади і суспільства, зміцнення моральних цінностей і пріоритетів, утвердження цивілізованих інститутів ринку, права, судоустрою. Потрібно включати інтелектуальний потенціал суспільства і використовувати його під час прийняття державних рішень. Нарешті – і це найголовніше – потрібно забезпечити гідне місце людини в українській державі.

Саме тому, наголошуючи на потребі реформування країни, Президент України у своєму Посланні визначив головним завданням повернути людям їх віру у сильну, розвинуту і сучасну Україну, де кожен відчуває себе активним учасником національного розвитку.

«Тож сьогодні наше завдання – старанно працювати заради відновлення довіри людей до влади, покращення добробуту кожної родини. Патріотизм, активна життєва позиція, наполеглива повсякденна праця стануть запорукою нашого щасливого майбутнього» - підкреслив Володимир Хоменко.

З нагоди Дня незалежності кращим працівникам різних галузей області було вручено Почесні грамоти та Подяки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Прес-служба облдержадміністрації