back

Віце-прем’єр-міністр Віктор Слаута: візитом на Чернігівщину задоволений

27-07-2010 | 21:30

Сьогодні на Чернігівщині з одноденним робочим візитом перебував Віце-прем’єр-міністр України з аграрних питань Віктор Слаута, який відвідав низку об’єктів агропромислового комплексу.

Під час огляду ЗАТ „Млибор” Віктор Слаута повідомив, що не зважаючи на посуху та інші погодні негаразди, які супроводжують Україну в цьому році, врожай зернових культур забезпечить не лише власні потреби споживання, а й експорт - в обсязі 18 мільйонів тонн.

Світовий урожай зерна в 2010 році буде значно меншим очікуваного, тому ціни на аграрних біржах вже пішли вгору. Так, сьогодні в Україні вже пропонують купити зерно нового врожаю за цінами вдвічі більшими, ніж на початку жнив. „Це добре для виробника, — зазначив Віце-прем’єр-міністр. — Проте для споживача важливо, щоб ціни на кінцеву продукцію, таку як хліб та інші, де є складова зерна, не пішли вгору”. Віктор Андрійович запевнив, що держава має в резерві 2,5 мільйона тонн зерна перехідних залишків, які можуть бути використаними для регулювання цін ринковими методами.

У ході візиту Віце-прем’єр-міністр України відвідав ЗАТ НВО „Чернігівеліткартопля” (с. Седнів Чернігівського району), підприємство „Чернігівська індустріальна молочна компанія” (с. Роїще Чернігівського району) та СТОВ „Віра” (с. Вихвостов Городнянського району). Віктор Слаута оглянув виробничі потужності та побував на кукурудзяному полі, де був приємно здивований якістю та зростом качанистої.

„Я задоволений тим, що чернігівські аграрії та керівництво області докладають зусиль для розвитку агропромислового комплексу регіону та в цілому бачать перспективи розвитку галузі: на Чернігівщині засіяні значні площі кукурудзою, добрими гібридами соняшника, приділяється увага сидерату люпину та ефективному розвитку тваринництва”, — так підбив підсумки свого робочого візиту на Чернігівщину Віце-прем’єр-міністр України з аграрних питань.

Прес-служба головного управління
агропромислового розвитку