back

Голова облдержадміністрації зустрівся з фізкультурно-спортивним активом області

10-09-2010 | 13:42

Однією з важливих складових суспільного життя Чернігівщини назвав фізкультуру і спорт голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час урочистої зустрічі зі спортсменами, тренерами, організаторами та учасниками спортивного руху Чернігівщини. Адже саме представники спортивної спільноти впродовж багатьох років достойно представляють нашу область на загальнодержавному, європейському та світовому рівні.

«Предметом особливої гордості для усіх нас є успішні виступи наших провідних атлетів, які через призму видатних спортивних досягнень здобувають нашій Вітчизні всесвітнє визнання. Ми високо цінуємо той вагомий внесок, що додають у скарбницю держави на найвищому світовому рівні чернігівські біатлоністи і представники кульової стрільби, важкоатлетки і дзюдоїстки, боксери і кікбоксери, наші пара– і дефлімпійці», - наголосив керівник області.

Всього з початку року спортсменами області на офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих юніорів і юнаків завойовано понад 50 медалей з десяти видів спорту, у тому числі 20 золотих.

Тільки у поточному році підготовлено 12 майстрів спорту України та 2 майстри спорту міжнародного класу. Нині до складу збірних команд України, кандидатів і резерву входить 129 представників Чернігівщини з 28 видів спорту. Це рекордний показник за всю спортивну історію нашої області.

Володимир Хоменко окремо зупинився на здобутках уславленої жіночої команди „Легенда”, яка є незаперечним лідером чемпіонату України з футболу сезону 2010 року і в лавах якої підготовлено 13 членів національної збірної команди України; волейбольної команди „Буревісник”, яка посіла друге місце серед команд вищої ліги України і тепер представлятиме Чернігівщину на чемпіонаті серед команд екстра-класу супер-ліги; футбольної команди „Єдність” із села Плиски Борзнянського району, що кулька днів тому виборола перемогу в груповому турнірі Кубку УЄФА серед аматорів та увійшла до вісімки кращих аматорських команд Європи.

Наслідком таких здобутків стало попереднє визначення керівництвом Мінсім’ямолодьспорту 25-ти спортсменів з області кандидатами на участь в літніх 2012 року Олімпійських іграх у Лондоні.

Зі словами вдячності звернувся голова облдержадміністрації до провідних тренерів, чия самовіддана праця передувала досягненню цих високих результатів.

Він також зазначив, що складовими успіху стало і здійснення заходів щодо розширення інфраструктури спортивних об’єктів, розвитку видів спорту, організації масово-оздоровчої роботи серед населення.

Нині в області функціонує 54 спортивних школи, де займається 16,5 тисяч учнів. Збільшено до 38 кількість видів спорту, що розвиваються в ДЮСШ. Розширено мережу спортивних клубів за місцем проживання. Відроджені і стають традиційними галузеві спартакіади профспілок.

Не зважаючи на непросту економічну ситуацію, робляться певні кроки по оновленню матеріально-спортивної бази. За останні півтора роки відремонтовано 17 спортивних об’єктів. Керівник області запевнив, що оскільки це не задовольняє реальної потреби, робота в цьому напрямку продовжиться й надалі.

«Особливої ваги набуває питання поліпшення матеріально-спортивної бази та підтримки фізкультурно-оздоровчого руху в зв’язку з перспективою оголошення 2013 року роком „фізичного здоров’я і екології”, визначеною у Посланні Президента України Віктора Януковича до українського народу. Переконаний, що спільними зусиллями, сумлінною працею, особистим – кожен на своєму місці – внеском у розвиток вітчизняного спорту зможемо забезпечити вирішення цього завдання, що, в свою чергу, розширить можливості для нових здобутків спортсменів Чернігівщини», - наголосив Володимир Хоменко.

Також голова облдержадміністрації вручив нагороди Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, обласної державної адміністрації спортсменам, тренерам і тим, хто примножує спортивну славу Чернігово-Сіверського краю та сприяє популяризації здорового способу життя.

Прес-служба облдержадміністрації