back

Пропозиції від Чернігівщини будуть враховані в проекті Податкового кодексу України

11-08-2010 | 16:30

10 серпня у приміщенні Київської міської державної адміністрації України відбулися громадські обговорення проекту Податкового кодексу України за участю представників Міністерства фінансів України, ДПА України, народних депутатів, науковців та представників бізнесу.

Чернігівську область на громадських слуханнях представляла делегація на чолі із заступником голови обласної державної адміністрації Віктором Тканком та заступником голови державної податкової адміністрації в області Олександром Зінченком. До складу делегацій увійшли керівники підприємств, громадських організацій, члени громадської ради при ДПА в області.

Голова ДПА України Олександр Папаіка у своєму виступі зазначив: „Загальна мета проекту Податкового кодексу України – приведення всіх норм оподаткування до єдиного законодавчого кола та реалізація головного принципу оподаткування – справедливості. І наше завдання – донести цю ідею до кожного громадянина”.

Дискусія, яка розгорнулася під час обговорення проекту, засвідчила зацікавленість громадян у наведенні порядку у податковій сфері, важливість встановлення рівних правил для усіх учасників бізнесу, необхідність пошуку компромісних рішень. Не обійшлося обговорення і без представників Чернігівщини. Зокрема, голова правління ВАТ „Чернігівське Хімволокно”, голова Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців Микола Михалевич вніс пропозиції до 5 розділу проекту Податкового кодексу «Податок на додану вартість», директор ТОВ „Провіант” Валентин Запорощук – до 3 розділу «Податок на прибуток», а приватний підприємець Леонід Біленький говорив про спеціальні податкові режими.

Заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Тканко наголосив на основних напрямках обговорення. Податкового кодексу України. За його словами, впровадження податкової реформи є дорожньою картою виконання програми економічних реформ, запропонованих Президентом України Віктором Януковичем.

Податковий кодекс є системним документом, який впливає на життя практично кожної родини і містить у собі соціальну складову.

Він також відмітив, що Україна розвивається як демократична держава, і приклад всенародного обговорення Податкового кодексу є доказом того, що влада і суспільство знаходяться у постійному контакті.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернігівській області та прес-служба облдержадміністрації