back

Сторічний ювілей бабусі Антоніни

13-07-2010 | 12:34

Квітами та родинним теплом зустріла гостей оселя Антоніни Петрівни Кириченко, яка проживає в с. Нова Басань Бобровицького району. 12 липня довгожителька святкувала сторічний ювілей. Привітати її зі святом приїхали заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, голова райдержадміністрації Володимир Сидоренко, голова районної ради Олександр Шапченко, сільський голова Нової Басані Олександр Конопляник, голова ветеранської ради району Ольга Піддубна та представники соціальних служб району. Олександр Шанойло передав Антоніні Петрівні вітання від Президента України Віктора Януковича та побажав міцного здоров'я, щастя, сімейного затишку. Ювілярці дарували квіти та подарунки.

Народилася Антоніна Петрівна в с. Нова Басань у багатодітній селянській сім’ї, в якій виховувалося 13 дітей: сім хлопців та шість дівчат. У сім років залишилася круглою сиротою. Жила з братом у його будинку, де був млин і земельна ділянка. Коли в роки голодомору все забрали, доводилося тяжко бідувати. Народила чотирьох дітей. Працювала в колгоспі на різних роботах. Чоловік пішов на фронт. Як і багато українських жінок, залишилася сама з дітьми. На щастя, чоловік Митрофан повернувся з війни живим. Жили непогано, але несподівано сім’я втратила сина Григорія та доньку Катю. Незабаром помер і чоловік. Жінка жила сама. Коли почала слабнути, донька Оля забрала до себе.

Сьогодні в ювілярки гарна, дружня родина: чотири внуки, шість правнуків та три праправнуки. Бабуся Антоніна має чудову пам’ять: розповідає про своє життя в найменших подробицях. Читає газети та релігійні книжки, ще й допомагає по господарству. Диву даєшся, що Антоніна Петрівна в 100 років має такий ясний розум. А відповідь одна – любить людей і життя. Тож живіть, бабусю, ще довго в здоров’ї на радість усім.