back

Обговорюються конкретні шляхи поліпшення інвестиційного клімату області

27-06-2014 | 15:09

Запровадження наукоємного виробництва, технологій енергозбереження та кластерного підходу в економіці може стати підґрунтям для підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області та залучення масштабних інвестицій. Такої думки дійшли учасники зустрічі з питання поліпшення інвестиційного клімату в області, яка відбулася 26 червня на Чернігівському заводі радіоприладів (ПАТ «ЧЕЗАРА»).

Директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації Олег Міщенко, генеральний директор ПАТ «ЧЕЗАРА» Анатолій Свириденко та науковий керівник «Інституту інтелектуальних інвестицій» Валентин Підвісоцький обговорили можливості створення технопарків на території підприємства. Враховуючи теперішню складну ситуацію з енергоносіями, чималу уваги приділили і питанням енергозбереження, використання альтернативних видів палива, актуальним проектам у цій сфері та можливості отримання фінансової підтримки від спеціалізованих фондів.

Як наголосив Олег Міщенко, підвищення інвестиційної привабливості Чернігівщини — головне завдання очолюваного ним підрозділу. Отже, департамент надаватиме усім, хто працює у цьому напрямку, будь-яке сприяння: від професійних консультацій до підтримки в отриманні фінансування за міжнародними програмами.

Валентин Підвісоцький поінформував про можливість розробки інвестиційно-інноваційного кластеру та впровадження кластерного підходу у розвитку регіональної економіки. Кластерний підхід, який полягає у концентрації взаємопов’язаних виробництв та постачальників послуг, що доповнюють діяльність один одного, спроможний як забезпечити підвищення конкурентоздатності місцевого бізнесу, так і сприяти зростанню ефективності економічної політики місцевої влади.

Зустріч невипадково відбувалася саме на території ПАТ «ЧЕЗАРА». Це підприємство вже 45 років працює в галузі космічного приладобудування, а нині виробляє також продукцію військового та промислового призначення. Технології та обладнання, якими воно володіє, забезпечують повний цикл виробництва радіоелектронної апаратури від конструкторських розробок до випуску готових виробів.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації