back

Володимир Івашко: «Родини військовослужбовців не залишаться без засобів для існування»

27-06-2014 | 10:30

Президент України Петро Порошенко 25 червня підписав Закон «Про внесення змін до Закону України „Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей“».

Законодавчими змінами передбачено, зокрема, зарахування на пільгових умовах часу проходження військовослужбовцями військової служби в особливий період до їх вислуги років, стажу роботи, а також до стажу державної служби. Окрім того, членам сімей військових відтепер буде виплачуватися грошове забезпечення, яке належить останнім, якщо самі військовослужбовці не зможуть його отримати через участь у бойових діях та операціях.

«Це закон став довгоочікуваною відповіддю на суспільний запит», — так прокоментував його підписання голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Івашко. «Влада на місцях робить усе можливе, аби забезпечити належний рівень соціальних гарантій для військових та їхніх родин. Соціальні працівники відвідають усі сім’ї військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, і кожній нададуть практичну допомогу. Але ми отримуємо і чимало звернень, вирішення яких перебуває у компетенції центральних органів влади, — наголосив Володимир Івашко. — Новий закон урегульовує питання нарахування стажу і виплат грошового забезпечення військовим. Тепер їхні родини зможуть отримувати ці кошти і не залишаться без засобів для існування у той час, поки мобілізовані чоловіки захищають нашу з вами державу».

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА