back

Під головуванням Президента в Києві відбувається засідання Ради регіонів

24-06-2010 | 10:31

Під головуванням Президента України Віктора Януковича в Києві відбувається засідання Ради регіонів, в якому бере участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

У своєму вступному слові Глава держави наголосив, що на порядку денному, як і було домовлено на попередньому засіданні Ради регіонів, – питання про стан державної кадрової політики та стратегію її розвитку на 2011 – 2020 роки. В. Янукович нагадав, що вчора на розширеному засіданні Кабінету Міністрів, присвяченому підсумкам 100 днів роботи Уряду, він вже частково порушував цю проблему.

«Я говорив про те, що без створення правових, організаційних та фінансових засад державної кадрової політики ми не можемо розраховувати на успіх глибинних реформ, які нам належить втілювати на практиці фактично у всіх сферах життя українського суспільства. Сьогодні ми зібралися для того, щоб визначити ці засади», – сказав Президент.

Віктор Янукович відзначив, що в рамках підготовки до нинішнього засідання його учасникам було запропоновано ознайомитися з проектом Стратегії державної кадрової політики України до 2020 року.

«Я сподіваюся, ви проаналізували його головні положення і будете готові висловитися стосовно їх відповідності вимогам часу. Я чекаю від вас такої оцінки, – сказав В. Янукович. – Тому у своєму короткому вступному слові я обмежуся лише тим, що висловлю свою думку про згаданий документ».

«Вважаю, що в цілому він підготовлений досить фахово. Проект включає в себе визначення основних проблем у кадровій політиці в державному управлінні, в економічній, соціальній, гуманітарній, науковій сферах, визначає головні цілі і першочергові кроки в напрямку їх досягнення», – відзначив Глава держави.

Віктор Янукович звернув увагу, що окремі розділи документа присвячені проблемам соціального діалогу та гендерній політиці.

«Отже, маємо перед собою доволі чітку і зрозумілу картину того, в якому стані перебувають кадри (я думаю, ви на місцях це відчуваєте гостро), вертикаль влади, про яку ми говоримо, і що потрібно робити, аби цей стан задовольняв нас як владу в контексті забезпечення сталого соціально-економічного розвитку українського суспільства», – зауважив Президент.

Глава держави підкреслив, що на сьогоднішньому засіданні сподівається почути не лише критичний аналіз проекту, а й конкретні пропозиції.

«Проблема надзвичайно складна, багатовимірна. Підготовка фахових державних управлінців – це і відповідна система освіти та підвищення кваліфікації працівників відповідних напрямків, і удосконалення законодавства про державну службу. Йдеться також про оплату праці різних категорій держслужбовців, і багато інших аспектів, що стосуються цієї проблеми. Однак, враховуючи, що потрібно з чогось починати, нам належить з усім цим розібратися», – сказав Президент.

«Запрошую вас до обговорення проекту і до внесення пропозицій, що ляжуть в основу сьогоднішнього рішення Ради регіонів стосовно питання, винесеного на порядок денний. Про наші подальші дії ми домовимося в робочому порядку під час реалізації цього питання», – зазначив Глава держави.

За інформацією офіційного сайту Президента України Віктора Януковича