back

Робоча поїздка керівника аграрної галузі області

26-06-2014 | 07:58

24 червня поточного року заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов та директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Савченко з робочою поїздкою відвідали Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН. Ця єдина в Україні установа є потужним інтелектуальним та інноваційним центром не тільки для аграріїв області, а й всієї держави. Колектив вчених, який очолює доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН Віталій Волкогон, сьогодні працює над розв’язанням проблем оздоровлення грунтової мікрофлори сучасних агроценозів, підвищенням ефективності застосування органічних та мінеральних добрив шляхом розробки сучасних мікробних препаратів.

Віталій Волкогон, знайомлячи високопосадовців області з роботою наукової установи, загострив увагу на впровадженні напрацювань вчених у виробництво. На часі заготівля кормів, а відповідно вчені для виробничників надають необхідну кількість мікробних заквасок, які сприяють заготівлі якісного силосу та сінажу. А бактеріальні препарати грунтоудобрюавальної дії успішно працюють як на зерновому клині, так і на картоплеовочевих площах та на кормових культурах.

Чернігівщина унікальний регіон за природними умовами, але грунтовий покрив має свої особливі характеристики: адже це Полісся. Про проблеми моніторингу якості грунтів області, агрохімічного обстеження грунтового покриву районів, організацію роботи лабораторій по визначенню наявності в грунтових відмінах сільгосппідприємств основних елементів живлення сільськогосподарських культур в цей же день йшла мова і на зустрічі керівників аграрної галузі області в філіалі Чернігівської філії ДУ «Держгрунтохорона». Про перспективи роботи установи говорили і керівник Шпилька Ю.М., і його заступник Мукосій М.П.

Аграрне виробництво області багатогалузеве. Це ще раз наголошено було під час сьогоднішніх відвідин рибгоспу. К.В. Лубенцов та О.П. Савченко ознайомились із процесами вирощування товарної риби, рибопосадкового матеріалу, інкубацією та селекційною роботою з розведення таких порід риби як канального сома, європейського сома, нивківського внутрішньопороднього типу української породи коропа, української рамчастої породи коропа, білого амура, строкатого товстолобика, білого товстолобика, стерляді у ПрАТ “Чернігіврибгосп”. Крім того, було обговорено ряд проблем, які стоять на шляху розвитку рибництва.



За повідомленням
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації