back

Володимир Івашко зустрівся зі штабом національного спротиву

26-06-2014 | 21:40

26 червня голова облдержадміністрації Володимир Івашко зустрівся зі штабом національного спротиву. Очільник області розповів про основні напрями роботи органів виконавчої влади Чернігівщини за останні місяці.

Володимир Івашко поінформував громадськість про вирішення кадрових питань. Так, вже звільнено всіх 22-х голів РДА і призначено нових керівників у 18-ти районах.

«Під час погодження кандидатур головний акцент робився на здатності нового керівника району займатися вирішенням місцевих проблем, а не збурювати район», — сказав Володимир Івашко.

Змінено заступників голови ОДА, керівників деяких обласних структур. Водночас, призначення начальників територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, наприклад податкової служби, знаходиться поза компетенцією голови ОДА і вирішується на столичному рівні.

Наголошувалось, що є повна координація роботи ОДА з правоохоронним блоком. Призначено нового начальника управління УМВС України у Чернігівській області, триває процес кадрових змін на середній управлінській ланці міліції. Водночас, на переконання очільника області, потрібно ще багато зробити для того, щоб міліція запрацювала на повну потужність.

Відповідаючи на запитання щодо виконання бюджету, Володимир Івашко сказав: «Завдяки спільним зусиллям органів влади всіх рівнів бюджет області на даний час виконується. Але, в кінці року нас очікуватимуть проблеми з заробітною платою працівникам бюджетної сфери. Будемо їх вирішувати, у тому числі — за рахунок економії та оптимізації витрат. Наприклад, вже урізано видатки на утримання облдержадміністрації. Також на 10% скорочено кількість посад в ОДА та РДА».

Особливий акцент очільник області зробив на заходах, які протягом останніх місяців вживались обласною владою щодо підвищення обороноздатності, посилення охорони державного кордону. Водночас, допомога громадськості у цьому питанні є надважливою.

Володимир Івашко відповів на всі питання членів штабу національного спротиву.







Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА