back

Європа підтримує Україну – Глава держави

26-06-2014 | 18:46

Рада Європи підтримує Україну у реалізації мирних ініціатив та готова надати підтримку її подальшого розвитку. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, коментуючи зустріч з Головою Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер та Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

«Сьогодні в залі була продемонстрована підтримка та повне розуміння поточної ситуації в Україні, мирних ініціатив Президента», - сказав Глава держави.

За його словами, Рада Європи готова надати Україні «надзвичайно важливу консультативну і експертну допомогу». «Генеральний секретар РЄ чітко сказав, що він разом з нами в реалізації мирного плану і проведенні реформ», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також повідомив, що під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо відновлення роботи міжнародної панелі розслідування Ради Європи для забезпечення об’єктивного розслідування подій, які відбулися на Майдані 18-20 лютого та в Одесі 2 травня. «Це продемонструє всьому світові прозорість української влади у встановленні істини і притягненні до відповідальності як тих, хто вбивав людей на Майдані, так і тих, хто винен у подіях в Одесі», - наголосив Глава держави.


Прес-служба Президента України