back

Патріотів України виховують у «Голубих озерах»

26-06-2014 | 10:35

25 червня на території комплексу «Голубі озера», що в Ріпкинському районі, відбулося відкриття триденного табору молодіжного активу Чернігівщини.

Головна мета табору, який проходить під девізом «Молодь Чернігівщини за єдину Україну», полягає у консолідації молоді з різних куточків області, її вихованні у дусі патріотизму та розкритті творчого потенціалу молодих людей.

«Ви стоїте в авангарді майбутнього України. Від вас залежить, як буде розвиватися країна», — цими словами до учасників табору звернувся заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман. «На нашому патріотичному таборі ми повинні продемонструвати, що ми з вами єдині, ми — патріоти нашої Батьківщини, ми з вами прагнемо миру і цілісності нашої країни», — наголосив він.

Можливо, саме нехтування подібними заходами з боку держави призвело до того, що на півдні і сході України деякі молоді люди мають протилежну позицію. Адже не секрет, що чимало політичних та громадських рухів, у тому числі і вороже налаштованих до нашої держави, ефективно популяризують свої ідеї саме проводячи власні заходи для молоді.

Табір «Молодь Чернігівщини за єдину Україну» також став свого роду відповіддю на агресію сусідньої держави, котра унеможливила участь Чернігівщини у традиційному святі до Дня молоді у Сеньківці.

При цьому захід у «Голубих озерах» не лише потребує у десятки разів менше бюджетних коштів, а й забезпечить для молоді більш змістовні розваги. Замість ярмаркування та масштабних гулянь, що відбувалися біля монументу «Три сестри» впродовж останніх років, тут проходитимуть військово-патріотичні ігри, спортивні змагання та показові виступи, туристичні багатоборства, тренінги, майстер-класи з народно-прикладного мистецтва, інтелектуальні ігри та творчі програми.

Всі заходи, як і загалом атмосфера у таборі, далекі від «офіціозу» чи формалізму та зорієнтовані на дружнє спілкування між учасниками, обмін досвідом та веселий, але корисний відпочинок.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації