back

Ресурси є, але використовуються не в повній мірі

23-06-2010 | 12:00

Підсумки заготівлі другорядних лісових матеріалів (деревного соку) в 2009–2010 роках підбили 22 червня на засіданні обласної комісії з відпрацювання питань, пов’язаних із використанням лісоресурсів, яке провела заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус.

Як повідомив заступник начальника управління стратегії соціально-економічного розвитку головного управління економіки облдержадміністрації Олег Саранін, у 2009 році розпорядженням голови облдержадміністрації від 20 березня 2009 року № 70 було встановлено ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів, деревного (березового) соку в загальному обсязі 3700 тонн. Усього протягом сезону заготівлі, за інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства та КП “Чернігівоблагроліс”, 6 лісогосподарських підприємств фактично заготовили 1415 тонн березового соку. У 2010 році відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації було встановлено ліміти – 4160 тонн. Під час сезону заготівлі лісогосподарські підприємства заготовили 917,5 тонн березового соку, що на 35,2 % менше від рівня заготівлі в 2009 році. Найбільш активно заготівля березового соку проводилась у Борзнянському районі. Таким чином, як відмічалося, наявні ресурси області використовуються не в повній мірі.

На думку заступника начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства - головного інженера В’ячеслава Киченка, зниження об’ємів заготівлі соку пов’язане з цьогорічними несприятливими погодними умовами – різке потепління після тривалого холоду. Також, можливо, вплинув і той фактор, що закупівлю соку в області здійснювало лише ДП “Дрінкс Україна”.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації