back

Голова облдержадміністрації: корупціонери та хабарники будуть нести кримінальну відповідальність незалежно від посад та партійної приналежності

25-06-2014 | 09:51

Днями співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області спільно з районними колегами затримали при одержанні неправомірної вигоди лікаря-кардіолога однієї з районних лікарень Чернігівщини. Він вимагав та отримав від призовника гроші за видачу фіктивного висновку про хворобу щоб у подальшому не проходити службу у Збройних Силах України.

Коментуючи цей ганебний факт, голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко підкреслив:

- В цей складний для країни час нашими пріоритетами є безпека громадян та їх життєдіяльності, безжальне викорінення корупції та покарання тих, хто продає і зраджує державу. Корупція і хабарництво – це важкі хвороби нашого суспільства, стримуючий фактор його подальшого розвитку. Але ми мусимо їх подолати.

Я підкреслюю і наголошую: закон один для всіх. Особи, які скоїли корупційні діяння, будуть нести кримінальну відповідальність незалежно від посад, звань, родинних зв’язків та партійної приналежності. Ми всі маємо докласти максимальні зусилля для того, щоб зробити нашу область безпечною, де не будуть розуміти, що таке відкати, побори, хабарництво.

Щорічно країна втрачає мільярди гривень, які не поступають до бюджету через корупційні схеми та осідають у кишенях чиновників. Саме тому нещадна боротьба з корупцією – це шлях до зміцнення довіри громадян України до влади, до посадових осіб, які її представляють, до політичних і соціально-економічних реформ, що проводяться сьогодні в державі.


Прес-служба облдержадміністрації