back

Ефективно вирішувати нагальні питання в області

24-06-2014 | 14:38

Усе частіше керівництво облдержадміністрації намагається зустрічатися з представниками засобів масової інформації, аби розповісти про здійснення своїх повноважень та почути думки і проблеми, що турбують громаду Чернігівщини. Актуальність таких зустрічей очевидна, адже встановлений «зворотній» зв’язок від ЗМІ необхідний для подальшої роботи.

Ось і під час спілкування заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана з медійниками міста та області, яка відбулась 24 червня, обговорили цілу низку актуальних питань гуманітарної сфери та суспільно-політичного життя регіону.

На початку зустрічі Сергій Журман поінформував присутніх журналістів про вирішення проблемних питань, озвучених під час минулого спілкування, серед яких, електронна черга запису дітей до садочків, реєстрація автомобілів швидкої допомоги, що надійшли до області тощо.

Але найбільшу увагу він присвятив звичайно гуманітарній сфері, якою й опікується. Зокрема, розповідаючи про цьогорічний відпочинок та оздоровлення дітей області, Сергій Журман зазначив, що з початку червня на базі загальноосвітніх шкіл було організовано роботу 506 таборів з денним перебуванням. Розпочали роботу і 13 освітянських дитячих стаціонарних закладів, оздоровчі послуги в яких отримають 1140 учнів. Загалом на оздоровлення та відпочинок дітей шкільного віку області планується використати близько 66,7 млн грн., що на 12 млн грн більше, ніж у минулому році. Влітку будуть функціонувати всі 26 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

На сьогодні, оздоровчо-відпочинковими послугами охоплено майже понад 36,3 тисячі дітей, що складає 40,7% від їх загальної кількості. Так, вихованці шкіл-інтернатів області оздоровлюються на базі 4-х закладів, зокрема, «Веселка» Прилуцького району, «Зміна» Чернігівського району, «Барвінок» Менського району, «Лісова казка» Новгород-Сіверського району. А для обдарованих та талановитих дітей свої двері сьогодні відкриє дитячий табір «Юний турист», де вони матимуть змогу гармонійно поєднати відпочинок із навчанням.

Усі дитячі санаторії, заклади оздоровлення та відпочинку систематично перевіряються, створеними робочими групами, до складу яких включені представники санітарно-епідеміологічної служби, органів охорони праці, охорони здоров’я, освіти, служб з питань надзвичайних ситуацій, інспекції держпожнагляду ГУ МНС України в області, відділів молоді та спорту райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

Торкнувся Сергій Журман і спортивно-виховної та патріотичної роботи з молоддю, зазначивши, що цьогорічне свято Дня молоді пройде на Голубих озерах у Ріпкинському районі, де 25 червня розпочне свою роботу молодіжний табір. Активізовано заходи з патріотичного виховання і по районах та містах області, найбільше — у закладах освіти, культури.

Не задоволений заступник голови – керівник апарату ОДА рівнем сирітства в області, адже процес усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, йде не досить жваво. Це, на його думку, напряму пов’язано з подіями, які відбуваються в країні загалом. Проте, кількість усиновлених діток цього року такі планують збільшити ще на 20, а будинків сімейного типу довести до 19-ти.

Турбують на сьогодні керівництво області і питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати та економії коштів. На жаль, за словами заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, борги продовжують зростати, тому доводиться вживати вичерпних дій, звичайно у межах чинного законодавства. Гострим завжди стає на кінець року питання виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, тому керівництво області вже звернулося до центральних органів з пропозицією надання дотацій.

Говорячі про кадрові призначення, Сергій Журман підкреслив, що ці питання не можуть вирішуватись у форматі мітингів чи політичного тиску. Багато критики лунає з боку штабу національного спротиву чи інших структур щодо не врахування їх думки при кадрових призначеннях. Усі кадрові питання вирішуються поступово, оскільки, на його думку, заміна керівників підрозділів без врахування професійних якостей може призвести до збою в роботі. На сьогодні вже скорочено кількість працівників апарату ОДА та структурних підрозділів, звільнено всіх голів РДА і призначено нових керівників у 18-ти районах. Нові керівники працюють у правоохоронних органах, обласному управлінні юстиції, управлінні охорони здоров’я ОДА, департаменті інвестиційного розвитку та капітального будівництва.

Насамкінець Сергій Журман сказав, що обласна влада прагне й намагається ефективно вирішувати нагальні питання області, реагуючи на кожне звернення громадян, не допускаючи конфронтацій у суспільстві та спаду в економічному розвитку Чернігівщини.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації