back

Голова облдержадміністрації вимагає посилити контроль за ліквідацією боргів із заробітної плати

24-06-2014 | 11:40

Проблема погашення заборгованості із виплати заробітної плати залишається однією з найгостріших соціально-економічних проблем як на рівні держави, так і в області. Найбільшу суму заборгованості мають промислові підприємства та підприємства будівельної галузі.

На минулому тижні 23 підприємства-боржники виплатили 1,4 млн грн. заборгованої заробітної плати, 5 з них повністю ліквідували борги. Невиплаченими залишається 19 млн грн.

Питання погашення боргів із заробітної плати знаходиться на постійному контролі голови облдержадміністрації. Як наголошує Володимир Івашко, такий стан справ категорично не влаштовує обласну владу, адже за кожним з цих підприємств – долі людей та промислового потенціалу Чернігівщини.

Враховуючи бездіяльність керівників підприємств-боржників у вирішенні даної проблеми, очільник області вимагає від усіх причетних структур посилити контроль за ліквідацією боргів, а також наголошує на постійній спільній наполегливій роботі у цьому напрямку правоохоронних та контролюючих органів, профспілок, об'єднань роботодавців із залученням громадськості та засобів масової інформації.

«Для подолання існуючої заборгованості, перш за все, треба кардинально змінити формат роботи: не констатувати негаразди, а шукати дієві шляхи вирішення проблеми. Маємо зробити все можливе для того, щоб права людини на своєчасну оплату праці були захищеними і непорушними», - підкреслив голова облдержадміністрації.


Прес-служба облдержадміністрації