back

Комфортні умови для інвесторів сприятимуть залученню нових інвестицій

23-06-2014 | 12:50

Голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко вимагає переглянути підхід до роботи з інвесторами та активно працювати над створенням сприятливих умов для ведення ними бізнесу на території Чернігівської області на засадах державно-приватного партнерства.

«Маємо створити комфортні умови для інвесторів. Люди, які вкладатимуть гроші в інвестиційні проекти, пересвідчаться у прозорості наших дій, максимальній швидкості оформлення необхідних дозвільних документів, відсутності корупційної складової, а також отримають сприяння органів влади на всіх етапах реалізації проектів».

За підсумками I півріччя 2014 року в економіку області очікується залучити близько 1 млрд грн. капітальних інвестицій, а з урахуванням їх обсягів, що обліковуються органами статистики за місцем реєстрації господарюючих суб’єктів, фактично маємо 1,2 млрд грн.

Провідними сферами в області за обсягами залучених капітальних інвестицій є сільське господарство (27,5%) та промисловий комплекс (49,6%), в якому лідируючі позиції займає переробна галузь.

Прямих іноземних інвестицій на економіку області працює 187,0 млн дол. США.


Прес-служба облдержадміністрації