back

Про ситуацію у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті

17-08-2010 | 15:32

На 11 годину ранку 17 серпня 2010 року в інфекційному відділенні Ніжинської міської лікарні знаходиться 9 хворих дітей, стан яких лікарі називають стабільним. 10 дітей протягом останніх трьох днів вже виписано з лікарні до дитячого будинку-інтернату.

Про це сьогодні під час наради у голови облдержадміністрації Володимира Хоменка повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, який очолює комісію, створену 11 серпня згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації для з’ясування обставин смертей у Ніжинському дитячому будинку-інтернаті.

Попередньою причиною смерті вихованців закладу фахівці називають гостру респіраторну вірусну інфекцію на фоні тяжкого хронічного враження нервової системи. Остаточний діагноз буде встановлено за декілька днів.

На виконання доручення голови та приписів санстанції у будинку-інтернаті встановлено 10 вентиляторів та кондиціонер у інфекційному відділенні Ніжинської міської лікарні; додатково придбано медикаментів і дезинфекційних засобів на суму 20 тисяч гривень; зараз у будинку-інтернаті ведуться роботи по встановленню 4 кондиціонерів для підопічних з найбільш важким враженням опорно-рухового апарату. Віктор Тканко запевнив, що ситуація повністю контрольована.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Ященко, хворі забезпечені необхідними лікарськими засобами, а сьогодні до Ніжинського дитячого будинку-інтернату та у лікарню вирушила бригада лікарів у складі педіатра, інфекціоніста та невролога для проведення консультацій та спостереженням за динамікою хвороби у дітей.

За словами начальника головного управління праці та соціального захисту населення Івана Коробки, зараз розглядається можливість додаткового оздоровлення вихованців будинку-інтернату після відповідних медичних обстежень.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив: головне у цій ситуації, яка перебуває на контролі у Президента України, це зробити висновки та провести належну роботу з метою недопущення виникнення подібних обставин у майбутньому. Для цього керівник області доручив провести комплексну перевірку всіх без виключення інтернатних, навчальних, дошкільних закладів та відпрацювати систему координації дій між усіма службами, щоб на випадок надзвичайної ситуації були повністю готові плани першочергових необхідних дій.

«Ми повинні працювати на упередження таких обставин, а не на їх ліквідацію», - підкреслив Володимир Хоменко.

Прес-служба облдержадміністрації