back

До Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22-06-2014 | 11:53

22 червня до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у Чернігові пройшов жалобний захід. У сквері ім. М. М. Попудренка до Братської могили двадцяти чотирьох радянських воїнів, які загинули восени 1943 року при визволенні Чернігова та форсуванні Дніпра поклали квіти голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, голова обласної ради Микола Звєрєв, секретар Чернігівської міської ради Владислав Кухар, голова Чернігівської обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак, ветерани війни та праці, представники установ та організацій, громадськість.

Як і 70 років тому, на долю України припало величезне випробування. Зараз, у наші дні боротьба з свободу та єдність держави триває. Гинуть люди, страждає мирне населення. Через військові дій на Сході країни загинули вже сотні людей. Не повернулись додому четверо наших земляків — жителів Чернігівської області: Дмитро Куриленко, Олексій Коновалов, Сергій Рябуха, Максим Коваль.

Пам’ять про загиблих у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, а також про всіх загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України присутні вшанували хвилиною мовчання.

Після цього на Меморіалі Слави на Болдиній горі відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до могили Невідомого солдата.

Поминальну литію за загиблими у Великій Вітчизняній війні відправив керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.


Прес-служба облдержадміністрації