back

Голова облдержадміністрації доручив створити оперативний штаб з питання забезпечення сталого газопостачання

20-06-2014 | 13:09

Для подальшої координації роботи теплопостачальних та газопостачальних підприємств області голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко дав доручення створити обласний оперативний штаб з питання забезпечення сталого газопостачання та забезпечити його постійну роботу.

Про це очільник області повідомив сьогодні під час робочої наради, на якій розглянуто питання виконання доручення Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо негайного вжиття заходів для забезпечення переходу до режиму функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення з 16 червня ц.р. постачання в Україну природного газу з Російської Федерації.

У нараді взяли участь представники Департаменту житлово-комунального господарства, ПАТ «Чернігівгаз», Мринського виробничого управління підземного зберігання газу, Чернігівського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів та керівники теплопостачальних підприємств.

Враховуючи нинішню ситуацію, голова облдержадміністрації доручив керівникам районів та міст взяти під особистий контроль споживання природного газу на підвідомчих територіях і установах в межах доведених лімітів та використовувати при наявних можливостях резервні види палива.

Крім того, необхідно розробити заходи щодо переведення котелень на альтернативні види палива, не допускати можливості виникнення аварійних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення та соціальної сфери в умовах повного припинення постачання природного газу.

Особливу увагу очільник області зосередив на посилення роботи щодо підвищення рівня розрахунків за спожитий природний газ.

«Для того, щоб народногосподарський комплекс Чернігівщини працював стабільно, теплопостачальні та газопостачальні підприємства повинні скоординувати свою роботу. Між вами повинна бути тісна співпраця та повне взаєморозуміння», - підкреслив Володимир Івашко.




Прес-служба облдержадміністрації