back

В.о. голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв участь у розширеній нараді в Кабміні

23-07-2010 | 09:54

22 липня в.о. голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко взяв участь у розширеній нараді з питань погашення заборгованості із заробітної плати в галузях економіки та підготовки народного господарства до роботи в осінньо-зимовий період, яка відбулася в Кабінеті Міністрів України під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Об’єктивних причин для росту заборгованості із зарплат немає. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час наради.

«Заборгованість зростає на фоні зростання економічної активності підприємств. За перше півріччя ріст промислового виробництва склав 12%. Грошові доходи населення зросли за перші шість місяців на 13%. Зросли виплати заробітної плати, пенсії, тобто об’єктивних підстав для зростання заборгованості немає», - наголосив глава Уряду.

Глава Уряду поінформував, що Генеральна прокуратура вже порушила низку кримінальних справ за фактами невиплати зарплат. «Але нас цікавить не кількість порушених кримінальних справ, а реальне скорочення заборгованості», - наголосив Микола Азаров.

За результатами наради Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністру праці та соціальної політики України Василю Надразі активізувати роботу з погашення заборгованості з заробітної плати.

Також Микола Азаров доручив Мінпраці, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту, ДПА та Фонду державного майна опрацювати проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати» та подати його на розгляд Уряду.

Прем’єр-міністр України вкрай незадоволений рівнем оплати підприємствами теплопостачання вартості спожитого газу.

Микола Азаров наголосив, що необхідно вирішити питання із погашенням заборгованості водоканалів за електроенергію.

«В 2010 році ми повинні цю проблему вирішити і забути. На цьому треба зосередитись», - підкреслив він.

Микола Азаров поставив завдання перед головами ОДА та міністрами мінімізувати втрати тепла і води під час подачі мережами до споживачів.

«Ми не повинні допустити механічного перенесення всієї безгосподарності, яка в країні є, на плечі людей. Тим паче, що для значної частини населення підвищення тарифів буде невідчутним: замість них платитиме бюджет, тобто збільшаться субсидії з державного бюджету», - підсумував він.

За матеріалами Урядового порталу