back

Чернігівщина стала на шлях активізації інноваційно-інвестиційної діяльності

20-06-2014 | 10:41

19 червня під головуванням директора Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації Олега Міщенка пройшла зустріч з представниками бізнесу Чернігівщини. Нагальними питаннями для обговорення були основні напрямки діяльності новоствореного Департаменту, поліпшення інвестиційного клімату в області та підтримка фінансування за міжнародними програмами.

Перше, на чому наголосив Олег Міщенко, були основні завдання і функції очолюваного ним підрозділу. Це — координація дій між виконавчої владою та органами місцевого самоврядування, які направлені на інвестиційний розвиток області, залучення інвесторів, фінансових партнерів для реалізації проектів, які розроблені в області.

Для реалізації цих задач 10 червня 2014 року була створена Координаційна рада по залученню інвестицій. До її складу увійшли 26 організацій, які представляють департаменти облдержадміністрації, обласної ради, МВС, СБУ, громадські організації, банки. У майбутньому планується участь в координаційній раді представників з Америки, Європи, Азії, фінансових і бізнесових структур.

Директор Департаменту також зазначив, що було створено КП «Центр державно-приватного партнерства», яке буде виконувати функцію «єдиного вікна» між інвесторами та підприємцями.

У обговоренні даних питань взяли участь і деякі представники місцевого бізнесу, які наголосили на потребі змінити ставлення регіону до інвесторів, демонструвати лише активну життєву позицію.

Також звернули увагу і на те, що суб’єктом реалізації інвестицій повинен бути не бізнес, а місцеве самоврядування або органи державної влади.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації